Vandaag ben ik meer dan trots! Het begon met Babycarryaerobics 2011, toen bedacht ik dat de naam toch wel heftiger klonk dan ik in mijn hoofd had: low impact bewegingen met een baby in de draagdoek. Daardoor kwam ik uit op Babycarryworkout®. Omdat we dansen en sporten combineerden, kwamen we erachter dat dansdocenten en sommige ouders deze combinatie niet in een les wilden. Daarom besloten we Babycarrydance® te introduceren. 

Over al die namen heb ik goed nagedacht of ze wel pasten op wat ik wilde neerzetten. De Mbereko® een speciale sportdrager maak ik met liefde en daarmee ben ik steeds het verhaal gaan uitbreiden. Het logo ontwerpen was best grappig want mijn man dacht dat ik een grapje maakte. <3
Jeetje wat was dat pittig, mensen bij elkaar krijgen die toch wel geloofden dat dit ging werken. Ik kan me voorstellen dat je niet zo gauw onbekende dingen met je baby durft te doen. Toch de mama's die meededen gingen steeds vrolijk naar huis. De baby's vielen in slaap, leuke feedback kregen we.

Kijk de eerste publicatie 2012 via omroep west in Den Haag in

Ik besloot ook juist rustig aan te beginnen en ineens had de Negenmaandenbeurs ons gevonden. Dat was ook erg leuk want we moesten met een doel gaan oefenen met meer ouders uit het hele land. Een collega Estelle die ik heb leren kennen in 2014 tijdens de spinning les was gelijk enthousiast en is dat ook altijd gebleven. Wat ben ik dankbaar dat we nu meer locaties hebben in Nederland en België. Wat ben ik trots dat ondanks de uitdagingen, toch een aantal locaties het helemaal goed doen. Een voorbeeld hiervan is Iris, de Docent Babycarryworkout® en Babycarrydance® in de regio Twente.

Iris heeft ons verrast met meer dingen, naast het feit dat zij een bijzondere dansdocent is, maakt ze ook haar klanten ontzettend blij. Zij heeft tijdens haar opleiding veel onthouden en in het praktijk gebracht. Nu heeft deze locatie de lokale omroep bereikt. 

We hebben meer locaties en we gaan er meer blogs schrijven per locatie

Zie deze omroep over locatie Enschede. 

In november komen we op het nationale Televisie. We wachten af want Jan Versteegh wordt vader en de eerste volgende blog gaat hierover, dan kom je ook erachter dat wij juist het juiste adres zijn voor vrouwen en gezinnen met postnatale ongemakken

Stay tuned dus!.

Mijn naam is Melissa Budding 

Bedenker en eigenaresse BabycarryWorkout en Babycarrydance 

 

Het genieten van je baby met behoud van jezelf

POSTED ON 2 DECEMBER 2013 UPDATED ON 3 DECEMBER 2013

Wij ouders houden zoveel van onze kinderen dat we onszelf vergeten. Terecht, kindjes en baby’s zijn zo lief. Het gaat ook zo hard en daarom ook elke moment te willen genieten en ervoor zijn.

Ja ervoor zijn. Maar hoe doen we dat? We wandelen lekker met onze kindjes terwijl ze ook slapen in de kinderwagen. Is dat het? Kun je niet nog meer leuke dingen met je baby doen? juist wel. Een baby is misschien weinig bewegelijk maar jij wel.
De periode van baby tot peuter is voor sommige ouders zeer kort daarom willen ze veel doen met de baby voordat ze weer mogen werken.

Meedoen is meepraten zeggen ze.  Daarom nam ik toch een kinderwagen  om toch nog es te voelen of ik nou rugklachten kon krijgen als  ik vaker een babywagen zou gebruiken. Ik heb het niet heel lang kunnen volhouden omdat ik iedere keer weer mijn kindje wilde raken, voelen, en kussen. Als ik een vogel zag wees ik ernaar. Als ik een bloemetje zag wees ik weer naar het bloemetje, enzovoort enzovoort.

Waarom rugklachten

 • Omdat ik steeds wilde voelen of hij niet al te koud of te warm was
 • Omdat ik de wagen, de trap op of af moest optillen, in geval van geen lift.
 • Omdat ik steeds ging bukken om een kusje te geven
 • Omdat het speentje steeds uit zijn mondje viel
 • Omdat ik mijn boodschappen onderin de wagen wilde zetten.
 • Omdat na het boodschappen doen, de kinderwagen in elkaar moest en nog in de auto achterbak moest zetten
 • Omdat het autozitje ook veilig terug moest in de auto
Maxi Cosi, dragen, rugklachten,
Wagen en rugklachten

Het ontstaan van een ongemerkt probleem of klacht

Ik kan me heel goed voorstellen dat velen van ons onwetend zijn hierover. In westerse landen heb je dan zo overal oplossingen voor.

 • Er wordt dus een probleem gecreëerd, en het probleem heeft ook meteen een oplossing.
 • Nadat je al die bovengenoemde handelingen hebt verricht, komt je man thuis, eten jullie wat en de kinderen gaan naar bed.
 • Al zou de man alle kinderen naar bed brengen, zodat jij even tot rust kan komen, heb je toch geen puf meer om even de sportschool te bezoeken.
 • Je hebt weleens de oefeningen voor je bekken gekregen van de fysio, of elders vandaan. De volgende afspraak is er weer voordat je er aan toen komt.

Hoe anders zou je dit kunnen voorkomen of verminderen?

Natuurlijk, niet iedereen heeft achteraf last van rugklachten of andere klachten van een hectische moment met je baby. Sommige ouders hebben geluk met familie die in de buurt woont en bereid is om te helpen indien er behoefte is aan rust. Ouders die ik toch wel ken willen niet zo gauw afscheid nemen van hun kindjes, zeker in de eerste periode. Ze doen er daarom alles aan om erbij te zijn. Niet omdat ze controlfreaks zijn, maar juist dat moeder/vader gevoel, best logisch eigenlijk en natuurlijk.

k wou het echt uitproberen
Wij ouders houden zoveel van onze kinderen dat we onszelf vergeten . Terecht, kindjes en baby’s zijn zo lief. Het gaat ook zo hard en daarom ook elke moment genieten.

Nadat ik een tijdje een babywagen tot aan autozitje toe had uitgeprobeerd. Besloot ik weer mijn oude gewoonte te gaan volgen. Babydragen, al zag ik bijna niemand op straat ermee lopen, liep ik toch veel lekkerder en keek om toch wanneer ik iemand zag die een babywagen bij zich had.

Ik kon naar mijzelf toe fluisteren, ”pff ik ben blij dat ik niet al die handelingen hoef te doen”. Ik ben blij dat ik recht op kan lopen en handelen. Maar ik hoop ook dat zij geen last krijgt of wie weet misschien heeft ze al last.” Je moet het net weten.

Toch lukte het me om mijn ervaring met anderen te delen, al is het op straat. Ik bracht ze wel aan het denken, tot aan een beslissing nemen. Helaas heb je dan niet al genoeg tijd om alles te vertellen of alle voordelen van babydragen op een rijtje te zetten.

292726_365277970229484_704479349_n
Mama is blij met een draagdoek aangezien ze zelf ook zeer sportief is, zag ze dragen als een oplossing.

Wat nog meer!?

432250_245746415515974_1714650875_n1005928_479021808855099_1133448097_n

Zoals we in Afrikaanse landen gewend zijn, doen alle bevallen vrouwen de kinderen in een een lap stof. Al vanaf pasgeboren baby’s. Heel gewoon dus. Waarom kunnen Afrikaanse vrouwen dan wel bukken en werken met een baby in de draagdoek?

Is dat wel goed voor je rug?

Ze zijn geboren en getogen met het dragen en werken en bewegen met gewicht over hun lichaam. Van baby tot kleuter dragen ze doorgaans. Afrikaanse vrouwen lopen afstanden gedurende hun dagelijks bezigheden:

 • Water halen ze een paar kilometers van het huis vandaan
 • Ze hebben hectaren van akkers en lopen al dagelijks ernaartoe met de baby’s. Het went.
 • Broertjes en zusjes doen mee
 • Zo groeit iedereen dan met een sportieve en atletisch lichaam. Men kent dan geen bekkenpijn aangezien ze de juiste spieren op het juiste moment gebruiken.
 • Doordat je baby op je rug daagt, zit je bekken al op het juiste plek. Je loopt en je bukt in de juiste houding.
 • Een Afrikaanse vrouw die daar elke dag bezig is heeft daarom weinig lichamelijk last.

Het ontstaan van http://www.babycarryworkout.com/        Zo till je best zwaar en je verkeerd ook

En zo ga ik verder met mijn verhaal

 

Toen ik mijn eerste kindje kreeg in 2008 mocht ik na 6 weken bewegen, voorzichtig bewegen, dus opbouwen tot het niveau van voordat ik zwanger werd.

Het vrouwelijke lichaam veranderd tijdens zwangerschap. De bekken van een vrouw wordt losser ter voorbereiding op een bevalling. Dat is niet niks, een vrouw hoort na de bevalling de juiste begeleiding te krijgen omtrent het herstel van de bekken.

 Veiligheid staat voorop, een goed ondersteunende draagdoek en een verantwoorde low-impact beweging is daarbij van essentieel belang. Wanneer de moeder er helemaal klaar voor is, kan zij doorstromen naar onze dans activiteiten.

Op dat moment heeft de moeder de nodige spierkracht opgebouwd om intensiever te gaan sporten.

De beweging is zeer gecontroleerd! 

Laatste nieuws

Hoera onze locatie ...

Vandaag ben ik meer dan trots! Het begon met ...

TV opname Nieuwkoop BCW

In het kader van PAPA worden en zijn, ...

Mama masterclass 2017 ...

22 - 26 februari 2017 : Negenmaandenbeurs RAI ...

Groene Gezinsbeurs BCW ...

Op 1 oktober zijn we uitgenodigd op de Groene ...

Foto's 

Kalender

December 2021
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Contact

Scroll to top